SUPER zgodbe

Supercatering je poskrbel za razvajanje gurmanov na November Gourmet Finale

27
Nov

Zaključni dogodek festivala November Gourmet Ljubljana se je v petek, 23. novembra, ponovno odvil na edinstvenem prizorišču v Mestu oblikovanja. Program je povezoval voditelj in komik Jože Robežnik, glavne zvezde večera pa smo bili Supercateringovci, ki smo s svojimi kulinaričnimi postajami razvajali vse kulinarične entuziaste.  

Že ob vstopu v prireditveni prostor nas je pozdravila čarobna osvetljava v zeleni barvi naše prestolnice, kulinarične postaje pa so nas popeljale okuse Ljubljane, tradicionalne ljubljanske jedi, ki smo jim zaznamovali s kančkom sodobnosti in kreativnosti. undefinedNa postaji Tromostovje smo uživali v trisu tatarcev (goveji, brancin-gamberi, pesin), pripravljenemu pred gosti, pri postaji Zmajski jezik okušali sendvič z govejim jezikom, ribano nadzemno kolerabo, bučnimi semeni, gorčičnim namazom in mladim sirom, se pri Grajskem zalogaju navduševali nad šunko v testu s pogačo, svežim hrenom in smetanovim hrenom z jabolki, na naslednji postaji spoznali ljubljanske krape, ajdove krape, nadevane z rdečim zeljem na kremi pečene muškatne buče z rezinami pečenih račjih prsi, ter se na postaji Julijino jabolko sladkali s pečenim jabolkom z orehi, medom, vaniljevo kremo in brusnicami, po receptu naših babic.

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

Na glavnem prizorišču so nas animirali mladi kulinarični mojstri in priznani chefi s svojimi kulinaričnimi domislicami. Vrhunec večera je bil v napeti troboj finalistov natečaja Nov okus Ljubljane, ki so se pred občinstvom in strokovno žirijo (Jorg Zupan, Valentina Smej Novak in Boštjan Napotnik) s kuhanjem jedi po lastnem receptu pomerili za naziv Nov okus Ljubljane. Zmagovalec je z receptom za jabolčno-bučno mini mousse tortico postal Bruno Šulman. Nov okus Ljubljane bomo z veseljem tudi mi pripravljali na naših dogodkih. Več o dogodku in celotnem festivalu si oglejte na spletnem mestu https://gourmet-lj.si.

undefined

undefined

undefined

Deli ta blog na
Nazadnje objavljeno

Naj izbor lokacije dogodka postane prijetno opravilo

Se pri organizaciji dogodka velikokrat znajdete pred izzivom, katero lokacijo izbrati? Ste...

••• Preberi več

Čokolada, sladka razvada

Dandanes je na izbiro na tisoče različnih vrst čokolade. Lahko jo jemo,...

••• Preberi več
Sponzorski oglasi

undefined

• Ostanite lačni naših novic

E-novice

Naročite se na naše brezplačne e-novice.
Z recepti, kulinaričnimi vragolijami in nasveti vas bomo vedno znova presenetili in dodobra nahranili!