Poročni catering trendi 2019

08
Jan

Večkrat smo že pisali, da je izvrstna hrana, postrežena na vaši poroki nekaj, kar si bodo svatje zapomnili za vedno - in kako si ne bi?! V digitalni dobi in dobi socialnih omrežij bo na Instagramu vsaj 10 fotografij hrane, še preden boste sploh naredili svoj prvi ugriz.

Torej, ne samo, da mora biti hrana nadvse okusna, mora imeti tudi izvrsten izgled. Ne govorimo le o posamezni prezentaciji jedi, temveč o celotnem catering konceptu in postavitvi. Ker si želimo, da bi bilo leto 2019 tako čudovito kot leto prej, smo sestavili nabor poročnih catering trendov 2019, ki bodo prednjačili na vaši poroki, predvsem pa pustili vtis. 

Food Truck - visoka kulinarika v obliki ulične hrane

V svetu to ni čisto nov trend cateringa na poroki, vendar je še vedno zelo priljubljen in je odlična alternativa tradicionalnemu poročnemu cateringu. Ker Slovenija malce zaostaja za svetovnimi trendi,  mobilne kuhinje šele sedaj dobivajo svojo dodano vrednost v polnem pomenu besede. Vaši gostje bodo navdušeni nad tem festivalskim pristopom pogostitve! Idealno za poletne poroke na prostem in idealno za nestandardne lokacije brez infrastrukture. Z našimi profesionalno opremljenimi mobilnimi kuhinjami pa vam bomo zagotovili izvrstno kulinarično izkušnjo na najvišjem nivoju kjerkoli in kadarkoli.

undefined

Nestandardna lokacija

Ste nasičeni preverjenih standardnih poročnih lokacij in iščete nekaj, kar še ni bilo videno, kar še ni bilo preizkušeno. V letu 2019 se bodo poroke organizirale na popolnoma nestandardnih lokacijah, ki so del narave s čudovitim razgledom in prijetnim ambientom. Praviloma je ob tem prisotno mišljenje, da takšne lokacije za sabo potegnejo višje stroške organizacije poroke. Vendar lahko trdimo, da je višji strošek glede na izvrstnost dogodka, zanemarljiv. Nestandardna lokacija je Supercateringu pisana na kožo, saj je naša prednost popolna prilagodljivost in mobilnost cateringa. Z mobilno kuhinjo in vsem potrebnim poročnim inventarjem poskrbimo za pop-up poročno pogostitev in vam pričaramo popolno kulinarično izkušnjo v gorah, na gozdni jasi ali na obmorskem klifu, brez signifikantnih dodatnih stroškov!

undefined

Interaktivne catering postaje

Priprava hrane na lokaciji ni nov trend, je pa še vedno več kot prisoten. Večkrat smo že pisali o tem, da je hrana lahko šov sama po sebi. Pogostitev postavite v središče dogajanja na vaši poroki, preko katere dobi obiskovalec izjemo kulinarično izkušnjo in hrano doživi na zabaven način. Udeleženci dogodka, ki so velikokrat vseh generacij in demografsko različni, imajo radi tovrstne izkušnje s šov kuhinjo, saj jih na ta način animiramo, učimo, vedo kaj jedo in vidijo na kakšen način je hrana pripravljena. Skozi interaktivni kulinarični šov lokalnih dobrot privedemo do spominov in izkušenj, ki ostanejo za vedno. 

undefined

Sezonska hrana

Še ne veste, v katero konceptualno smer greste s poročnim cateringom? Naj vas vaš datum poroke navdihne! Letni časi so tako zelo dober navdih za poročne koncepte, še posebej tam, kjer hrana igra eno izmed glavnih vlog. Zimska poroka? Držite se toplega obroka s krepko hrano - idealno za to, da se gostje segrejejo, preden si nadenejo plesne čevlje! Pomladna ali poletna poroka? V svojem meniju ohranite svetle, rožnate in lahke sestavine. Sezonska barvitost ostaja trend tudi v 2019 in je ena izmed naših ključnih vrednot.

undefined

Inovativni polnočni prigrizki

Ne glede na to, kako izvrsten je bil zajtrk in kako obilna in okusna je bila sama osrednja pogostitev, ko se začne drugi del zabave s plesom in glasbo, lakota vedno znova pride do izraza. Ponudite rešitev z naraščajočim se trendom inovativnega polnočnega prigrizka. Govorimo o manjši catering postaji, ki se pripravi ob poznih večernih urah za lačne »party« svate. Ta snack je lahko v tonu hitre hrane, pripravljene na zdrav način – različni mini burgerji, mesne in sirove pite, ali v tonu jedi na žlico – različne obare, itd. 

undefined

Personalizirani koktajli

Ali obstaja boljši način za obeležitev vašega novega zakonskega statusa kot da nazdravite s svojim lastnim koktajlom, prilagojenim in pripravljenim samo za vas. Naj izkušen barmen pripravi koktajl po vašem okusu, ki vključuje vaše najljubše sestavine in dekorativni led z vašo najljubšo cvetico!

undefined

Sladki kotiček

Raznovrstnost in večji izbor sladkih možnosti je v letošnjem letu glavni prehrambeni trend. Sam kotiček je izredno privlačen scenografski element v prostoru, poleg tega pa da možnost svatom, da poskusijo več sladkih prigrizkov in s tem zadovoljijo potrebno dozo sladkorja v sebi. Sladki kotički so vedno bolj popularna izbira mladoporočencev, ki si na svoj poročni dan želijo nekaj zabavnega in drugačnega. Da bo kotiček še zabavnejši, ga lahko združite tudi s kavnim ali čajnim kotičkom, kjer si svatje zraven različnih in barvitih sladkih dobrot lahko postrežejo tudi s kavico ali čajem.

undefined

Otroški kotiček

Naj se na poroki zabavajo tudi otroci, zato jim pri organiziranju poroke posvetite malce več pozornosti. Res je, da čokoladna fontana vedno znova navduši, vendar na žalost pozornost ohranja prekratek čas. Poskrbite za pijačo, ki je samo za otroke. Milkshake ali brezalkoholna pina colana sta odlična izbira, da se vaši otroci počutijo pomembne. Prilagodite jim meni, ki je vsekakor za otroke cenejši in jim ponudite jedi, ki jih imajo otroci najraje. Veliko pomeni tudi, da jih posedete skupaj za eno mizo, ne boste verjeli, kako lahko skupina otrok vpliva na dobro razpoloženje vašega malčka.

undefined

Otroci ljubijo sladko. Z organizatorjem porok se dogovorite za »sladko« delavnico, kjer otroci v spremljavi animatorja ustvarjajo s čokolado. Presenetilo vas bo, kako dolgo se s tem lahko zamotijo in kaj vse lahko ustvarijo.
Deli ta blog na
Nazadnje objavljeno

POMLADNI IN POLETNI DOGODKI V ŠVICARIJI

Iščete ustrezen prostor za vaš korporativni dogodek ali piknik? Vas koncept urbane...

••• Preberi več

Prihaja čas prednovoletnih zabav

Naj bodo naše catering zgodbe prednovoletna kulinarična inspiracija za vaše podjetje.  Bodite...

••• Preberi več

Naročite si catering gurmanski paketek

Med obdobjem epidemije se je povpraševanje po gurmanskih paketkih znatno povečalo. Pozna...

••• Preberi več
Sponzorski oglasi

undefined

• Ostanite lačni naših novic

E-novice

Naročite se na naše brezplačne e-novice.
Z recepti, kulinaričnimi vragolijami in nasveti vas bomo vedno znova presenetili in dodobra nahranili!