SUPER zgodbe

Supercatering in lokalna biodinamika

12
Feb

Pri Supercateringu se zavedamo, da je sezonska in lokalno pridelana hrana veliko boljša alternativa konvencionalno pridelanim izdelkom. To pa zato, ker nam ni vseeno, kaj uživajo naši partnerji in s posluhom za njihove želje in potrebe ponujamo le najboljše sestavina za vse naše catering izdelke.

Vsi vemo, da ima uživanje lokalno in ekološko pridelane hrane številne pozitivne učinke, upoštevajoč že zdravstveni vidik človeške narave, hkrati pa s tem dobro vplivamo tudi na okolje, saj se z ekološko pridelavo zmanjšuje tudi onesnaženje narave. Z opisanim prispevamo tudi košček mozaika k trajnostnem razvoju regije - lokalnega kmetijstva in gospodarstva in k večji konkurenčnosti kakovostnih lokalnih pridelovalcev. 

undefined

Pri našem delu nas vodi filozofija, da se skrivnosti dobrih jedi začno že pri kakovostnih lokalnih sestavinah, zato smo obstoječo filozofijo še nadgradili in dodali svežino in kvaliteto v vse segmente catering storitev. Vsak dan smo na lovu za novimi lokalnimi biodinamičnimi dobavitelji in srečo imamo, da je v Sloveniji na voljo veliko kakovostnih domačih, lokalnih pridelkov, ki se že po videzu precej razlikuje od tistih, ki jih uvozimo iz daljnih krajev. Ni nam potrebno preveč razglabljati o razliki med okusom kupljenega paradižnika in tistega, ki je zrasel na domačih tleh. Ali pa o okusu in kvaliteti mesa živali proste reje in masovno pridelanih mesnih izdelkov. Da o vsebnosti vitaminov in mineralov (ki je v »kupljenih« pridelkih dostikrat ničelna, saj se s prezgodnjim pobiranjem, dolgotrajnim skladiščenjem, dodajanjem konzervansov in dolgotrajnim prevozom uniči in izniči veliko hranilnih snovi), sploh ne govorimo. Zagovarjamo in pri pripravi catering menijev delujemo na način, da je dobro in pametno jesti sezonsko, zato smo pristaši zelja in repe pozimi ter paradižnika, paprike in bučk poleti. Vsaka zelenjava ne more biti enako kakovostna in okusna v vseh letnih časih – razen kadar je umetno vzgojena – tega pa se pri Supercateringu izogibamo v širokem loku. 

Trg biodinamičnih dobaviteljev ...

Poglobljeno in intenzivno raziskujemo trg lokalnih pridelovalcev z razlogom, da našo storitev dovršimo do zadnje podrobnosti. S tem, ko kupujemo neposredno od pridelovalca, ponovno vzpostavljamo pomembno vez med potrošnikom in kakovostnim proizvajalcem hrane, ki se je v današnjem času povsem izgubila. Pomembno nam je, da vemo, kje je zrasla pšenica, iz katere zamesimo dišeč domač kruh. Nič manj pomembno pa ni tudi, kje je bila ta pšenica predelana in kako je bila skladiščena. Ko si odgovorimo na vsa ta vprašanja in smo z odgovorom glede kakovosti zadovoljni, lahko šele govorimo o zdravih, polnovrednih sestavinah in prav takšne iščemo pri Supercateringu. 

undefined

Naše zajtrke smo obogatili z navadnimi in sadnimi tekočimi jogurti, ki nam s svojimi polnimi okusi prebudijo brbončice, grški jogurti pa nam s svojo kremasto teksturo še tako običajen zajtrk spremenijo v pravo gurmansko doživetje. Ni nam potrebno posebej poudarjati, da so to jogurti lokalnega proizvajalca z dolgoletno tradicijo priprave mlečnih izdelkov brez aditivov, konzervansov in umetnih primesi. Zraven ponudimo tudi različne vrste ekoloških semen, od konopljinih do lanenih, s katerimi lahko obogatimo jogurte ali pa jih uživamo poleg ovsenih kosmičev, katerih poreklo je prav tako slovensko in ekološko. Ni ga čez jajce proste reje, domači namazi žanjejo hvalospeve, da o domačih mesninah sploh ne govorimo.

Naša vizija ...

Vizija našega podjetja ni samo ugajati našim partnerjem, temveč jih tudi izobraževati in poglabljati zaupanje, zato se že od samih začetkov trudimo z izbiro najboljših sestavin, sledimo trendom in poskušamo pripravljati hrano v sožitju med naravo in človekom. Vemo, da zdrav način življenja ni zgolj modna muha in je postal v sodobnem svetu ključnega pomena, saj v stresnem življenjskem tempu dostikrat posegamo po nezdravih prehranskih izdelkih. Vse to je razlog, da v naši kuhinji pripravljamo tudi domače zelenjavne čipse iz lokalno pridelane zelenjave in sušimo domače sadje, pečemo domače grisine in krekerje iz moke ekološkega proizvajalca. Izogibamo se kupljenim različicam, ki so na voljo v trgovinah in so v večini prepolni s soljo in aditivi. 

undefined

Kadar prirejate pogostitev, pa naj si bo to svečan korpo dogodek, poroka ali pa piknik, vam z našimi kakovostnimi jedmi slovenskih pridelovalcev zagotovimo nepozabno kulinarično doživetje. Krompir, ki raste v neokrnjeni naravi izpod Alp, meso kmetov proste paše in še in še so razlogi, da lahko uživate v okusnosti naših jedi, v objemu kreativnosti in izvrstnih kombinacij naših profesionalnih kuharjev.

Kot že rečeno, se vse opisano odraža tudi na končnem izdelku in zadovoljstvu naših partnerjev. Ni lepšega kot slišati, da glas seže v deveto vas in ta glas je izvrstnost in okusnost naše hrane. Ne moremo se izogniti dejstvu, da kvaliteta surovin vpliva tudi na ceno naših storitev, vendar se vedno trudimo, da zagotavljamo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno in se prilagodimo željam in potrebam naših poslovnih partnerjev.

Zdravo, kvalitetno, okusno in kreativno! To je naše vodilo! 

undefined

Deli ta blog na
Nazadnje objavljeno

POMLADNI IN POLETNI DOGODKI V ŠVICARIJI

Iščete ustrezen prostor za vaš korporativni dogodek ali piknik? Vas koncept urbane...

••• Preberi več

Prihaja čas prednovoletnih zabav

Naj bodo naše catering zgodbe prednovoletna kulinarična inspiracija za vaše podjetje.  Bodite...

••• Preberi več

Naročite si catering gurmanski paketek

Med obdobjem epidemije se je povpraševanje po gurmanskih paketkih znatno povečalo. Pozna...

••• Preberi več
Sponzorski oglasi

undefined

• Ostanite lačni naših novic

E-novice

Naročite se na naše brezplačne e-novice.
Z recepti, kulinaričnimi vragolijami in nasveti vas bomo vedno znova presenetili in dodobra nahranili!