SUPER kuha

Tradicionalne ljubljanske jedi v moderni catering preobleki

10
Jul

V širšem okolju naše prestolnice se že od nekdaj prepletajo vplivi različnih kultur in pokrajin, kar se kaže tudi v izjemni gastronomski ponudbi.

Ogromen kulinarični potencial s pridom izkoriščamo tudi mi, saj s kreativnimi pristopi in z izredno pestro ponudbo lokalne kakovostne hrane tradicionalne jedi preoblečemo v moderno catering preobleko.

Naši kuharji pri pripravi menijev sledijo slovenski in predvsem ljubljanski tradicionalni kuhinji. Ljubljansko kulinariko zaznamuje tudi bogastvo sestavin. Med najbolj značilnimi je zelenjava s predmestnih vrtov. Tudi naš SUPER urbani vrtiček nas pridno nagrajuje za trdo spomladansko delo. Nepogrešljivo je seveda tudi meso, v prvi vrsti govedina in perutnina s kmetij Osrednje Slovenije. Na podeželju so v krušnih pečeh vedno pripravljali izjemen domač kruh, mestne pekarne pa to tradicijo ohranjajo in razvijajo še danes. Tudi naš kruh domače peke je več kot okusen, da o kruhovih pogačah sploh ne govorimo.

Na naše catering menije radi umestimo goveji jezik, kranjsko klobaso, pljukance, telečjo kračo, carski praženec, itd. Vse jedi lahko ponudimo v meniju kot glavne jedi, ali pa jih s pridihom sodobnosti oblikujemo kot kreativen prigrizek. 

Več informacij, kot jih posredujete, bolj smo kreativni pri pripravi menija za vas. V gastronomsko bogati pokrajini smo mi še bolj kulinarično kreativni. Ob podelitvi Župančičevih nagrad, smo upoštevali tako Ljubljansko tradicijo z veliko kulturne simbolike.


Prva poezija - Čaša opojnosti
Cocktail s šmarnogorskim jabolčnikom in ljubljansko belo vrtnico
Osvežilni bezgov napitek s svežo meto
---
Druga poezija - Prebujenje
Lončeni lončki rastočih špargljevs čemaževo skuto in olivno, jedilno zemljo
Krompirjeva tortica s koprivno kremo
Ljubljanska ledenka z jajcem
Radič s krompirjem in bučnim oljem
Vodnikova solata
Pečena sezonska zelenjava s sezamom
---
Tretja poezija - Samogovori
Kuhan goveji jezik s hrenovo kremo
Leteči žganci
Žabji kraki
V juhi počasi kuhan volovski rep
Telečji ragu
Pražen prompir
Dušeni zvitki filejev postrvi z lešnikovo kremo
---
Četrta poezija - Sto ugank
Bleki s črnimi tartufi, pripravljeno pred gosti v veliki litoželezni ponvi
---
Peta poezija - Pisanice
Flambiran carski praženec, pripravljen v veliki litoželezni ponvi s pisanico pomak - bornica, vanilija bezgom, lešniki s čokolado, marelica
Ljubljanske skutine palačinke s pehtranom
Jabolčni zavitek
---

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

Deli ta blog na
Nazadnje objavljeno

Priprava ustreznega menija

Klemen Grmšek, vodja kuhinje pri Supercateringu meni, da je izbira menija zelo pomemben...

••• Preberi več

Zimska poročna pravljica

Pozabi na staromodno pravilo in napiši svojo poročno pravljico izven sezone. S...

••• Preberi več

Pogostitev na vaši novoletni zabavi

Naj bodo naše catering zgodbe prednovoletna kulinarična inspiracija za vaše podjetje. 

••• Preberi več
Sponzorski oglasi

undefined

• Ostanite lačni naših novic

E-novice

Naročite se na naše brezplačne e-novice.
Z recepti, kulinaričnimi vragolijami in nasveti vas bomo vedno znova presenetili in dodobra nahranili!