SUPER zgodbe

Snemanje ... akcija ... catering

18
Feb

Ste se kdaj spraševali, kaj vse je v ozadju, preden se reklama predvaja na TV zaslonih ali film v kinematografih? Ste se kdaj vprašali, kaj bi lahko bil vzrok, da so nekateri filmi slabo ocenjeni in slabo gledani, zakaj dosežejo dno filmskih lestvic?

Catering na snemanju ima velik vpliv na to, kakšen je končni izdelek, začenši z igro, pa vse do scene, luči, maske, itd. – pa naj si gre za reklamo, nizko-cenovno indij dramo ali hollywoodski mega film. Brez skrbno premišljene, vnaprej načrtovane catering ponudbe, bi šlo lahko veliko narobe. 

Vsi vemo, da gre ključ do srca »posadke« skozi želodec. Morda (primarno) ne tako pomembno, kot je razsvetljava ali igra, vendar (sekundarno) lahko hrana na setu resnično vpliva na kakovost posnetega materiala. Ko bo celotna produkcijska ekipa srečna, bodo trdo delali, da bi ustvarili dobro delo. Ko ni, lahko trpi tudi končni izdelek. 

Večina bistvenih načel za osrečevanje ekipe na snemanju nam je že zelo dobro znanih:

undefined

Kaj pa so ključne nadgradnje, da je sodelovanje s cateringom na snemanju ne samo v redu, ampak SUPER prijetno: 

Posebni dotiki so pomembni

Odličen način, da obdržite produkcijsko ekipo srečno so male pozornosti. Vključitev premišljenih »cukrčkov« pri posameznih obrokih bo naredila čudeže in definitivno poskrbela za dvig morale. Govorimo o preprostih stvareh, kot je dodajanje avokada v solato ali priprava nestandardne sladice po kosilu.  Če vemo, da bo snemalni dan bolj naporen kot drugi, moramo ekipo razveseliti s kompleksnejšim popoldanskim prigrizkom. Ekipa cateringa na snemanju mora biti pozorna na težavnost /kompleksnost snemalnega dne in v tem smislu predvideti, kdaj je dvig morale pomembnejši od »zdravja«. Včasih, zlasti čez noč, lahko z mini »cukrčki«, kot so kava,  Redbull in sladkarije, pričarajo bonus točke za SUPER prijetno vzdušje do konca snemanja.

undefined

Prilagodljivost 

Vsak, ki deluje v tej industriji ve, da je snemalni dan vedno pod pritiskom časa in pričakovanj. Velikokrat se snemanja zavlečejo in projekt pišejo dolgi in naporni dnevi. Catering na snemanjih je zahtevna, ampak zelo koristna izkušnja. Praktičnost, improvizacija in prilagodljivost so ključne vrline! Ni enostavno kuhati za filmsko zvezdo na eni strani in celotno snemalno zasedbo na drugi, pa vendar je nasmeh obeh velika nagrada za nas. Set združuje nešteto okusov, kulinaričnih preferenc in želja, umetnost je zadovoljiti vse in mi si to prizadevamo vedno znova in znova!

undefined

Kosilo, več kot obrok

Kosilo ekipe  je več kot obrok; to je zelo pomemben psihološki trenutek, dogodek, katerega se vsi veselijo in težko pričakujejo. Kosilo prevečkrat oblikuje naš dan, predstavlja nam sproščen klepet in umik od snemanja. Pomembno je kaj zaužijemo, saj je kosilo prevečkrat »krivec« za vir kreativnosti in sposobnost koncentracije ali pa utrujenost.  Ne pozabite, ne le kakovost hrane, ampak tudi prijetno vzdušje in dobro razpoloženje pomembno vplivata na proces presnove. Supercatering kot dobra družba in izurjena kulinarična ekipa poskrbi za oboje.

undefined

Catering ekipa kot se šika

Zaposleni v cateringu, predvsem tisti, ki smo del snemalnih projektov, smo »posebna, specializirana sorta«. Biti moramo izkušeni vozniki tovornih vozil s prikolicami ter tovornjakov; moramo biti nadarjeni kuharski tehniki (in spretnosti pri popravilu hladilnikov so velik plus); biti moramo praktični in sposobni hitrega razmišljanja, znati moramo improvizirati in se prilagajati. Moramo biti sposobni strokovne in sproščene komunikacije na setu in imeti SUPER osebnost, da smo dobra družba, saj je catering povezan s prijetnim opravilom, hranjenjem. 

undefined

Da ne omenjamo, da moramo znati delovati v tesnih prostorih pod stresom v mrazu in vročini. Moramo imeti veliko kulinaričnega predznanja, moramo biti storitveno naravnani in kar je najpomembneje, tudi sami moramo uživati v dobri hrani. Pa saj smo SUPER ljudje! 😊

Več o sami storitvi cateringa na snemanju reklam in filmov si preberi TUKAJ.

Deli ta blog na
Nazadnje objavljeno

POMLADNI IN POLETNI DOGODKI V ŠVICARIJI

Iščete ustrezen prostor za vaš korporativni dogodek ali piknik? Vas koncept urbane...

••• Preberi več

Prihaja čas prednovoletnih zabav

Naj bodo naše catering zgodbe prednovoletna kulinarična inspiracija za vaše podjetje.  Bodite...

••• Preberi več

Naročite si catering gurmanski paketek

Med obdobjem epidemije se je povpraševanje po gurmanskih paketkih znatno povečalo. Pozna...

••• Preberi več
Sponzorski oglasi

undefined

• Ostanite lačni naših novic

E-novice

Naročite se na naše brezplačne e-novice.
Z recepti, kulinaričnimi vragolijami in nasveti vas bomo vedno znova presenetili in dodobra nahranili!