SUPER zgodbe

Supercatering in PIKKA na pogostitvi kreativnih okusov Ljubljane

20
okt

Včeraj smo bili del pogostitve kreativnih okusov Ljubljane v okviru festivala Kreativni turizem na Mesecu oblikovanja 2017.


Gre za sodelovanje 5-ih skupin v sestavi gostinec - oblikovalec, pri katerem skupine poiščejo sinergije v kreativni predstavitvi hrane in dobro oblikovanih izdelkih. Kreativnost gostinca se je izkazovala v kreativni pripravi okusov, kreativnost oblikovalca pa z dobro oblikovanim izdelkom.

Mi smo sodelovali z zelo priznanima slovenskima oblikovalcema Rokom Kuharjem in Katjušo Kranjc Kuhar pod blagovno znamko PIKKA. Prva uspešna kreacija v seriji PIKKA je leteči krožnik Circulum.

Ob izdelku, ki preprosto izžareva funkcionalno eleganco in sublimno uporabnost smo zasnovali tudi kreativen koncept sladkega prigrizka, kjer smo izhajali iz legende Ljubljanskega zmaja, ki pravljično izvira iz legende o Jazonu in argonavtih. Blizu izvira Ljubljanice se je moral ustaviti in prezimiti. Tam je živela grozovita močvirska pošast - Ljubljanski zmaj, ki jo je Jazon po junaškem boju ubil. Pravijo, da naj bi bil Jazon tudi prvi Ljubljančan.

Torej rdeča nit pripravljenih slaščic je bila Jazonova ladjica sladko-jesenskega pridiha kostanja, hruške, čokolade, vanilije in suhe brusnice, saj je ravno jesen prekrižala načrte legendarnemu Jazonu. Sladke ladjice so bile pozicionirane na inštalacijo letečih krožnikov jesenskih barv, celota pa simbolizira nastanek Ljubljane.

Jed je naš šef kuhinje, Klemen Grmšek, zasnoval ravno za to priložnost. Hruška, pokuhana v vinu, oblita s čokolado, z dodatkom kostanjeve kreme, vanilije in brusnice, je poskrbela za številne pohvale in ovacije kreativnosti kombinacije okusov.
undefined

undefined

undefined

undefined

Deli ta blog na
Nazadnje objavljeno

Spodbujajmo lokalno in zmanjšujmo ogroženost lokalnega kmetijstva

Vse bolj je aktualna tema podnebnih sprememb in varovanja okolja in tudi...

••• Preberi več

Ne spreglejte catering trendov 2020

Novi trendi in čudoviti predlogi za inspiracijo pri organizaciji dogodkov ...

••• Preberi več

Priprava ustreznega menija

Klemen Grmšek, vodja kuhinje pri Supercateringu meni, da je izbira menija zelo pomemben...

••• Preberi več
Sponzorski oglasi

undefined

• Ostanite lačni naših novic

E-novice

Naročite se na naše brezplačne e-novice.
Z recepti, kulinaričnimi vragolijami in nasveti vas bomo vedno znova presenetili in dodobra nahranili!