SUPER kuha

Recept za dušo

19
Mar

Včasih je potrebna le drobna spodbuda, pa naredimo tisti odločilni korak in pripravimo inovativno spomladansko jed za dušo in telo. 

Trenutno smo v situaciji, ko je lahko kuha naša animacija, aktivnost za dušo in prijetno dnevno opravilo. Za vas smo pripravili recept za spodbudo energije, da okusite slastno mešanico hranilnih sestavin.

Recept je spomladanski, super moderen, zdrav, vegetarijanski, spodbuja gibanje na zraku, je super poživljajoč, nalašč za čas socialne izolacije, pa še nadvse okusen je.

Krompirjevi žepki s čemažem na regratu s koruzo in jogurtom

Krompirjevo testo:

  • 2-3 krompirje
  • 2 jajci
  • 0,05 kg masla
  •  0,2 kg ostre moke
  • sol, muškatni orešček
  • jajce za mazanje
  • ostra moka za valjanje
Čemažev nadev:

  • 1 manjša čebula
  • 0,1 kg stebelne zelene (sesekljana)
  • 0,1 kg čemaža (drobno narezan)
  • 0,03 kg krušnih drobtin
  • pol čajne žličke svežega ingverja (sesekljan)  
  • sol, poper, olje
Regrat:

  • Regrat dobro očistite in umijte

Preliv:

  • 0,2 l jogurta
  • sok 1,5 limone
  • 0,05 l olivnega olja
  • noževa konica sekljanega česna
  • sol, poper, mleta suha paprika (lahko pekoča)
  • 0,2 kg koruze iz pločevinke
  • 0,5 kg očiščenega in opranega regrata
Priprava:

TESTO -  Skuhamo krompir, še vročega olupimo, pretlačimo in zabelimo z maslom. Dodamo jajci, začinimo in ugnetemo z ostro moko, tako da dobimo gladko, nekoliko bolj čvrsto testo. Testo razvaljamo na debelino 0,5 cm ter izrežemo kroge premera približno 5 cm, jih namažemo z jajcem, nadevamo in prepognemo, da dobimo žepke. Tako pripravljene žepke ocvremo. 

NADEV - Na močnem ognju prepražimo čebulo, dodamo ingver in zeleno, nazadnje še čemaž. Nato odstavimo iz ognja, začinimo in dodamo drobtine, da dobimo maso.

SOLATNI PRELIV -  V kozico vmešamo vse sestavine (jogurt, limonin sok, olivno olje, česen, papriko) začinimo po okusu ter segrejemo do vretja. Tako pripravljeni preliv prelijemo preko regrata, ki smo ga porazdelili na globoko porcelanasto ploščo (krožnik), potresemo s koruzo in dodamo ocvrte čemaževe žepke.

undefined
undefined
undefined
undefined

Deli ta blog na
Nazadnje objavljeno

Divja hrana v vaši kuhinji

Izkoristite darove pomladi in se odpravite v naravo. 

••• Preberi več

Kuhaj s Švicarijo

Ekipa Bistroja Švicarija se je lotila zelo posebnega in še bolj zabavnega...

••• Preberi več
Sponzorski oglasi

undefined

• Ostanite lačni naših novic

E-novice

Naročite se na naše brezplačne e-novice.
Z recepti, kulinaričnimi vragolijami in nasveti vas bomo vedno znova presenetili in dodobra nahranili!