SUPER zgodbe

Kulinarični turizem in catering

08
avg

Na področju kulinaričnega turizma se je na primer v zadnjih desetletjih vzpostavila skupina sodobnih gurmanov t.i. »foodiejev«, ki turistično ponudbo podrejajo želji po novih kulinaričnih izkušnjah, kar ne vpliva le na mednarodno, ampak tudi lokalno raven turizma.

Ključni korak pri zadovoljevanju potreb turistov je raziskovanje in razumevanje njihovih potreb, pričakovanj, lastnosti in kulturnih in osebnih vzorcev, itd. 

Novodobni turizem je postal veliko več kot samo obiskovanje lokalnih ali regijskih znamenitosti v obliki arhitekturnih, kulturnih in folklornih znamenitosti. Hrana je edini del turistične izkušnje, ki spodbudi vseh pet čutil in je zato ena izmed najpomembnejših dejavnikov, ki se jih turist spominja. 

undefined

Dandanes veliko ljudi potuje samo zato, da bodo dobro jedli, in za okusen obrok so pripravljeni globoko seči v denarnico. Tudi zato so kulinarični turisti ali foodieji postali izredno cenjeni gostje. To je vrsta turizma, ki zajema posameznikove aktivnosti, katerih glavni motiv je vezan na kulturo prehrane in uživanja tradicionalnih lokalnih specialitet (jedi in pijač), značilnih za določeno regijo oz. državo.

undefined

Sodobni kulinarični popotniki, ki iščejo presežke v prehranjevanju, so začeli vse bolj oblegati tudi Ljubljano, oziroma Osrednjo Slovenijo. So pa tudi turisti, takih je največ poleti, ki hodijo k nam samo zato, ker so lačni. Pridejo pa seveda tudi taki, ki potujejo po vsem svetu z namenom, da preizkušajo nove restavracije. 

Na drugi strani v Ljubljano prihajajo poslovneži oziroma obiskovalci konferenc in kongresov, ki radi dobro jedo in izvrstna catering ponudba sigurno vpliva na dojemanje naše države in regije kot izredno privlačne destinacije. 

Slovenija se nahaja na stičišču alpske, mediteranske, panonske kulture in kulinarike, dosega pa jo tudi vpliv iz Balkana. Vse navedeno vpliva na izredno raznovrstnost kulinarike na zelo majhnem prostoru. Mi kot catering podjetje ne moremo izkoristit vseh plodov, ki jih prinaša kulinarični turizem, se pa zelo poglobljeno osredotočamo na del, kjer lahko našo zelo bogato kulinariko, pričaramo vsem poslovnim turistom, ki so prav tako ena vrsta »foodiejev« in ki v zelo natrpanem in skoncentriranem bivanju v naši regiji želijo izkusiti čim več lokalnih kulinaričnih presežkov in okušati avtentične lokalne okuse.

undefined

S tem se v celoti zapisujemo med turistične in poslovne kulinarične destinacije Evrope in s tem Ljubljano in njeno kulinariko postavljamo ob bok najboljšim kulinaričnim deželam. Naši atraktivni catering »šovi«, ki jih izvajamo na tujih catering pogostitvah, pa omogočajo prave gastronomske poslastice iz zakladnice ljubljanske tradicije v moderni preobleki.

 

Deli ta blog na
Nazadnje objavljeno

POMLADNI IN POLETNI DOGODKI V ŠVICARIJI

Iščete ustrezen prostor za vaš korporativni dogodek ali piknik? Vas koncept urbane...

••• Preberi več

Prihaja čas prednovoletnih zabav

Naj bodo naše catering zgodbe prednovoletna kulinarična inspiracija za vaše podjetje.  Bodite...

••• Preberi več

Naročite si catering gurmanski paketek

Med obdobjem epidemije se je povpraševanje po gurmanskih paketkih znatno povečalo. Pozna...

••• Preberi več
Sponzorski oglasi

undefined

• Ostanite lačni naših novic

E-novice

Naročite se na naše brezplačne e-novice.
Z recepti, kulinaričnimi vragolijami in nasveti vas bomo vedno znova presenetili in dodobra nahranili!